torstai 24. maaliskuuta 2011

Rannekoru kahden vaijerin tekniikalla

Koruvaijerin avulla voidaan valmistaa juhlavia ja ilmavia kaula- sekä rannekoruja. Opetusvideolla neuvomme, kuinka valmistaa rannekoru kahden vaijerin tekniikalla. Variointimahdollisuuksia on paljon; helmien värejä, kokoa ja materiaaleja vaihtamalla sekä vaijereiden määrää ja pituutta muuttamalla saa luotua helposti yksilöllisiä koruja.


Valmis kahden vaijerin tekniikallalla valmistettu koru


Opetusvideo yllä olevan korun valmistamisesta:



Korvakorut korupiikin avulla

Korupiikkejä hyödynnetään paljon korujen valmistamisessa. Etenkin korvakorujen tekemisessä käytetään usein korupiikkejä. Korupiikin avulla voit myös kiinnittää helmiä ranne- ja kaulaketjuihin. Korupiikkien monipuolisten käyttömahdollisuuksien vuoksi tämä onkin yksi helmikorujen tekemisen perustekniikka, joka on hyvä hallita. Samalla oppii käyttämään korutöissä tarvittavia peruspihtejä. Peruspihdit on esitelty alla:




KORVAKORUT KORUPIIKIN AVULLA:


Seuraava video opastaa korvakorujen valmistamisessa:

Metallilangasta virkattu rannekoru




Metallilangasta virkattu juhlava rannekoru, johon on käytetty lasi- ja muovihelmiä. Yksinkertaisen kaunista!




TYÖOHJE:

1. Pujota helmiä valmiiksi metallilankaan noin 40 cm:n matkalle jos haluat tehdä yllä olevan mallin mukaisen korun. Tarvitset enemmän helmiä, jos haluat laittaa niitä tiheämmin kuin mallikorussa. Tarvittaessa helmiä voi lisätä myös jälkikäteen neulan avulla pujottamalla.   


2. Aloita virkkaus samoin kuin tavallisilla langoilla virkattaessa. Huomaa, että metallilanka on jäykempää, kuin esimerkiksi villa- tai puuvillalanka. Älä kiristä silmukoita liian kireiksi.


3. Virkkaa ketjusilmukoita sen verran kuin haluat korusi leveyden olevan. Mallikorussa silmukoita on 6 kpl. Muista virkata aina käännöstä varten 1 ketjusilmukka, jotta työ pysyy tasaisen levyisenä.


4. Jatka virkkausta kiinteillä silmukoilla esimerkiksi 2 kerroksen verran. Virkkaa sen jälkeen ketjusilmukoiden avulla kaksi "reikää" korun kiinnittämisessä käytettäviä helmiä varten. Reikiä voi muokata jälkikäteen esimerkiksi paksun sukkapuikon avulla sopivan kokoisiksi sekä muotoisiksi.



5. Jatka virkkaamista niin, että otat langalle etukäteen lisäämiäsi helmiä virkkaukseen mukaan vetämällä helmi langan juureen ja virkkaamalla seuraava kiinteä silmukka helmen päältä tai takaa. Tällöin helmi kiinnittyy työhön. Se kuinka tiheästi helmiä lisäät vaikuttaa korun ulkonäköön. Jatka työtä kunnes se on pituudeltaan noin 1 cm ranteen ympärystäsi pidempi.


6. Rannekorun toiseen päähän on vielä virkattava kiinnityshelmet, jotka sopivat aiemmin tehtyihin "reikiin". Tässä työssä on käytetty kahta isohkoa helmeä kiinnitykseen. Virkkaa vielä helmien kiinnityksen jälkeen 2 kerrosta kiinteitä silmukoita, jotta reunasta tulee siisti.

7. Päättele rannekoru katkaisemalla metallilanka ja pujottemalla langan päät silmukoiden lomaan.


Kaunis rannekorusi on valmis!

Korugalleria

       Simpukkahelmistä, kivihelmistä ja makeanveden helmistä tehty korusetti




                                  Satiininauhaan tehty kaulakoru

                      


                           Hopeiseen vanteeseen tehty kaulakoru

                           

                  
                    Swarovskin kristalleja hopeisissa korvakorurenkaissa




Avainnauhoja metalliketjusta ja helmistä





Metallilangasta virkattu rannekoru





Keväinen korusetti





Korusetti makeanveden helmistä sekä kristallihelmistä





Metallilangan virkkauspintaa








Kolmesta korupiikistä koostuvat korvakorut





Kristallihelmistä koottu sormus





Kristallihelmistä ja strassirondelleista koostuvat korvakorut


Elämyslähtöistä korusuunnittelua

Korujen suunnitteluun voi saada inspiraatiota monesta asiasta. Elämyslähtöisen suunnittelun lähtökohtana voi olla esimerkiksi runo, taideteos, musiikki, kuva tai vaikkapa retki luontoon. Elämyksellinen kokemus saa aikaan tunteiden ja mielikuvien heräämisen, jota hyödynnetään suunnittelussa.

Meidän elämyslähtöinen korujen suunnittelu kokeilumme lähti liikkeelle yhteisen teeman päättämisestä. Meneillään olevasta vuodenajasta saimme idean kevät-aiheesta. Johdattelimme itsemme keväisiin tunnelmiin Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa -sävellyksen Kevät -osiota kuuntelemalla. Kuuntelukokemuksen herättämien mielikuvien pohjalta suunnittelimme ja valmistimme jokainen itsemme näköisen korun, jollakin ohjeistamallamme tekniikalla.


Antonio Vivaldin Kevät -sävellystä pääsee kuuntelemaan yllä olevasta linkistä.



Kevätjäät


" Keväinen metamorfoosi, jään muuttuminen loskan kautta kirkkaaksi vedeksi, kuvastuu suunnittelemissani korvakoruissa. Korvakorut on tehty korupiikkien avulla, ja niissä on käytetty kristalli -ja lasihelmiä, sekä strassein koristeltuja rondelleja. " 
-Tiina-



Valopisaroita


"Metallilangasta virkkaamani rannekoru kuvastaa miten valo valtaa pimeyden keväisin. Valo ja pimeys leikkivät rannekorun köynnösmäisellä pinnalla. Materiaaleina käytin metallilangan lisäksi lasi- sekä muovihelmiä."
-Orvokki-  

Silmu

"Kevään alkamisen huomaa siitä, kun pieniä, vihreitä versoja alkaa pilkistää lumen alta maan uumenista. Keväisen vihreässä rannekorussa on käytetty kahden vaijerin tekniikkaa ja materiaalina muovihelmiä. Korvakorut on tehty korupiikin avulla." 
-Petra-   



Oli hauska huomata kuinka erilaisia koruja saimme aikaan samasta aiheesta. Korujen tekeminen soveltuukin hyvin itseilmaisun välineeksi.